5 Voordelen van de handel in Cryptocurrencies, Maar Hoe Werkt Bitcoin Precies?

Als het gaat om het verhandelen van cryptocurrency’s, moet je speculeren of de markt die je hebt gekozen in waarde zal stijgen of dalen. En het interessante is dat u nooit de eigenaar bent van het digitale goed. Eigenlijk wordt er gehandeld met afgeleide producten zoals CFD’s. Laten we eens kijken naar de voordelen van het verhandelen van crypto valuta’s. Lees verder voor meer informatie of bekijk meer over Bitcoin op cryptosoep

Volatiliteit

Hoewel de cryptocurrency een nieuwe markt is, is deze vrij volatiel vanwege de kortstondige speculatieve belangstelling. De prijs van de bitcoin daalde naar $5851 van $19.378 in 2018, in slechts één jaar. De waarde van andere digitale valuta is echter vrij stabiel, wat goed nieuws is.

Wat deze wereld zo spannend maakt is de volatiliteit van de waarde van crypto valuta. De prijsbewegingen bieden veel mogelijkheden voor handelaren. Dit brengt echter ook veel risico’s met zich mee. Daarom, als u besluit om de markt te verkennen, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet en een risicomanagement strategie samenstelt.

Bedrijfsuren

Meestal is de markt 24 uur per dag en 7 dagen per week open voor handel, omdat deze niet door enige overheid wordt gereguleerd. Bovendien vinden de transacties plaats tussen kopers en verkopers over de hele wereld. Er kunnen korte stilstandtijden zijn wanneer de infrastructurele updates plaatsvinden.

Verbeterde liquiditeit

Liquiditeit verwijst naar hoe snel een digitale valuta voor contant geld kan worden verkocht. Deze functie is belangrijk omdat het snellere transactietijden, een betere nauwkeurigheid en een betere prijsstelling mogelijk maakt. Over het algemeen is de markt nogal illiquide omdat de financiële transacties op verschillende beurzen plaatsvinden. Daarom kunnen kleine transacties grote veranderingen in de prijzen met zich meebrengen.

Hefboomwerking

Aangezien de handel in CFD’s wordt beschouwd als een leveraged product, kunt u een positie openen op wat wij “marge” noemen. In dit geval is de waarde van de storting een fractie van de handelswaarde. U kunt dus genieten van een grote blootstelling aan de markt zonder veel geld te investeren.

  • Het verlies of de winst zal de waarde van de positie op het moment van sluiting weergeven. Daarom kunt u, als u met marge handelt, enorme winst maken door een klein bedrag te beleggen. Het versterkt echter ook de verliezen die uw inleg op een transactie kunnen overstijgen. Zorg er daarom voor dat u rekening houdt met de totale waarde van de positie voordat u in CFD’s investeert.
  • Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u een solide risicomanagementstrategie volgt, die de juiste limieten en stops moet bevatten.