Auto-tech aanleren tijdens leren op afstand

Het robuuste automotive-programma van Proviso East werkt rond COVID

 

Donald Robinson geeft les in Auto Tech I en II bij Proviso East, waardoor studenten hands-on leren en een plek krijgen om zich thuis te voelen.

 

Hoewel de lessen op dit moment op afstand worden gehouden op District 209-scholen, mogen Proviso East-studenten van Auto Tech I en II de winkel binnenkomen in kleine, sociaal gescheiden groepen om hun handen vuil te maken en de uitgebreide vaardigheden te oefenen die de programma biedt.


 

Donald Robinson geeft zowel Auto Tech I als II bij Proviso East, en hij zei dat tijdens een normaal schooljaar studenten binnen de eerste paar weken van de lessen aan auto’s zouden gaan werken.

 

“In een typisch schooljaar beginnen we in het begin vrijwel gewoon in de klas om de kinderen aan de klas te laten wennen”, zei Robinson. “Maar meestal binnen de eerste schoolmaand, dan zijn we eigenlijk minstens drie van de vijf dagen in de winkel. Hoe verder we het schooljaar ingaan, hoe meer winkeldata we toevoegen, soms waren we in de winkel ongeveer vijf dagen per week. ”

 

Dit jaar is echter allesbehalve typisch. Maar de studenten, zei Robinson, moeten nog steeds de praktische ervaring opdoen die essentieel is voor het programma.

 

“We doen momenteel veel theorie”, zei Robinson. En hij heeft video’s gemaakt van zichzelf terwijl hij in de winkel werkte, zodat de studenten de gelegenheid kregen om te kijken, te leren en kritiek te leveren. Maar dat alleen is niet voldoende. Studenten krijgen dus de komende weken de kans om op afspraak binnen te komen om echt werk te doen in de winkel, met sociale afstand natuurlijk.

 

“Studenten krijgen de kans om daadwerkelijk binnen te komen en hands-on werk te doen. We beperken het tot drie tot vijf studenten tegelijk tijdens hun tijdvakken. Maar ik hoop dat de tijdvakken anderhalf tot twee uur duren. uren om ze de tijd te geven om daadwerkelijk wat werk in de winkel te doen, “zei Robinson.

 

In totaal zijn er tussen Auto Tech I en II dit jaar ongeveer 75 studenten, waaronder acht vrouwelijke studenten, tegenover vier van vorig jaar.

 

Het programma is robuust; theorie is belangrijk, vooral in het begin. Maar misschien wel het belangrijkste onderdeel zijn de hands-on componenten, die intens en uitgebreid zijn.

 

Studenten die voor het programma zijn ingeschreven, hebben zelfs de mogelijkheid om studiepunten te verdienen bij Triton, waar ze kunnen afzien van een paar lessen als ze daar na hun afstuderen naartoe gaan, via het dual credit partnerschapsprogramma van Proviso East met het college.

 

Studenten die Auto Tech I als tweedejaarsstudent en II als junior volgen, kunnen tijdens hun laatste jaar deelnemen aan een coöpprogramma met Triton, waarbij ze ‘s middags daadwerkelijk lessen volgen op de universiteit; vervoer wordt verzorgd.

 

Dat programma met dubbele inschrijving, zei Robinson, begon vorig jaar, hoewel Proviso East al een paar jaar bezig was om het op gang te krijgen. Het eerste jaar dat het begon, was natuurlijk het jaar waarin COVID-19 toesloeg, en het schooljaar eindigde onverwachts, met leren op afstand dat in maart begon.

 

“Maar we waren nog steeds in staat om een ​​aantal senioren door dat programma te krijgen, zodat ze hun studiepunten voor vorig jaar kregen”, zei Robinson.

 

De lessen leren concrete hands-on vaardigheden die studenten nodig hebben om hun eigen auto te repareren of, uiteindelijk, te werken in de auto-industrie. Auto Tech I begint bijvoorbeeld met de theorie, kijkend naar autocarrières in het algemeen en hoe autowinkels werken. Studenten leren praktische vaardigheden, zoals facturen schrijven en auto-onderdelen onderzoeken.

 

Veiligheid is ook gedekt; In feite moeten studenten in beide klassen een veiligheidstest afleggen voordat ze in de winkel mogen werken.

 

In Auto Tech I leren studenten hoe ze motoren uit elkaar kunnen halen en weer in elkaar kunnen zetten. Ze leren over banden: hoe je ze van de velg haalt en weer vastzet. Hoe repareer je een lekke band. Hoe banden te balanceren met behulp van de balanceermachine van de winkel. Ze leren algemeen onderhoud, zoals het wisselen van banden en het verversen van de olie, dat laatste deel uitmaakt van hun eindexamen. Ze komen in remmen en stuurvering.

 

In Auto II gaan studenten meer over op diagnostiek. De les begint met een beoordeling en gaat vervolgens van daaruit naar laadsystemen, verwarmings- en koelsystemen en brandstofpompen. De motordiagnostiek wordt later onderzocht en met de nieuwe Solus Edge-scanners die door het programma zijn aangeschaft, kunnen studenten leren problemen diagnosticeren en code lezen. autotheorie examen oefenen is mogelijk online.

 

“Ze doorlopen het diagnostische proces om erachter te komen wat er mis is met de auto, en voeren vervolgens de reparaties uit”, zei Robinson.

 

De autoshop ondergaat renovaties als onderdeel van het Masterplan Faciliteiten D209, een plan dat Robinson enthousiast maakt, aangezien het een nieuw facet aan het automobielprogramma zal toevoegen: carrosserie. Hij zei dat het programma daar eerder een beetje van had geleerd, maar met de verbeteringen en nieuwe apparatuur, schilderen, carrosserieën en het vervangen van panelen zijn ook dingen waar studenten zich op kunnen concentreren. waarschuwingslampjes auto op tijd vervangen.

 

Dit is het vierde jaar van Robinson bij Proviso East. Hij heeft een diploma in lichamelijke opvoeding