Beurscrash! Ik koop goedkope Britse aandelen om een miljoen te verdienen voor mijn pensioen

Er is niet veel voor nodig om een ​​tweede beurscrash te veroorzaken. Maar beleggers zouden deze mogelijkheid moeten zien als een kans om goedkope Britse aandelen te kopen, in plaats van als een bedreiging voor iemands rijkdom. Aandeel Microsoft is met verschillende partners.

 

Degenen die geen gebruik hebben gemaakt van de crash in maart zullen zichzelf hebben geschopt, aangezien de FTSE 100 en FTSE 250 zich snel herstelden. Dat herstel wordt nu echter bedreigd door lockdown 2.0 en de politieke onzekerheid in de VS. Als de markten opnieuw crashen, kunnen beleggers een tweede kans krijgen om goedkope Britse aandelen te kopen. Mis het deze keer niet.

 

De geschiedenis leert dat degenen die Britse aandelen kopen wanneer de markten dalen, op de langere termijn de vruchten plukken. Aandelenkoersen blijven zelden voor altijd goedkoop. Investeerders gaan op jacht naar koopjes in het wrak, en dat stimuleert het herstel. Apple aandeel heeft meerdere partners.

 

 

Ik zou vandaag goedkope Britse aandelen kopen

Zodra mensen vermoeden dat het ergste voorbij is, kunnen markten snel herstellen. Enkele van de grootste rendementen die ooit zijn behaald, kunnen in de maanden na een beurscrash komen. Dat is wanneer Britse aandelen het goedkoopst zijn en het grootste herstelpotentieel hebben.

 

Door te profiteren van koopmogelijkheden in de komende moeilijke maanden, zou ik mijn plannen om een ​​miljoen te verdienen om een ​​vervroegde uittreding te financieren, kracht bijzetten.

 

Maar te veel investeerders zitten liever aan de zijlijn als de vooruitzichten onzeker zijn. Dat is begrijpelijk, maar kostbaar. Alleen kopen als beleggers tevreden zijn en de aandelenmarkten stijgen, betekent een grote kans om goedkope Britse aandelen te kopen. Aandelen kopen als ze duur zijn, is geen manier om een ​​miljoen te verdienen voor uw pensioen.

 

Er moet ook een klein risico in rekening worden gebracht. Zoals de beroemde belegger Peter Lynch zei: “Je moet weten dat de markt soms zal dalen. Als je daar nog niet klaar voor bent, zou je geen aandelen moeten bezitten. En het is goed als het gebeurt. ”

 

Hoewel het op dat moment pijn kan doen, is een beurscrash een goede zaak. Van aandelen kan niet worden verwacht dat ze voor altijd in een rechte lijn stijgen. Een crash is goed omdat het een geweldige kans biedt om Britse aandelen te kopen als ze goedkoop zijn, dus verspil het niet.

 

Ik zou morgen meer koopjesvoorraden kopen

Lynch zei ook: “Wat je uit de geschiedenis leert, is dat de markt naar beneden gaat. Het gaat vaak omlaag. ” Dat is dit jaar zeker het geval. De FTSE 100 is bijna een kwart gedaald. Zelfs als aandelen niet verder crashen, zijn er nog steeds genoeg goedkope Britse aandelen te koop, waar u ook kijkt.

 

Dus het laden van aandelen en de markt daalt is geen tijdpaniek. Blijf belegd en wacht rustig op het herstel, terwijl u profiteert van deze nieuwe kans om goedkope Britse aandelen te kopen.

 

Hier is nog een citaat van Lynch: “Ik heb gemerkt dat wanneer de markt daalt en je verstandig geld koopt, je op een bepaald moment in de toekomst gelukkig zult zijn. Hetzelfde geldt voor aandelen. ”

 

Diep van binnen hoop ik bijna dat we nog een beurscrash zullen zien, want ik ben helemaal klaar om meer goedkope Britse aandelen te kopen.

 

De post beurscrash! Ik koop goedkope Britse aandelen om een ​​miljoen te verdienen voor mijn pensioen verscheen voor het eerst op The Motley Fool UK.