De evolutie van de Xbox Kinect

Kinect van Microsoft, de meest recente in een lange reeks Xbox 360-extra’s, heeft in de maanden sinds de ontslag overweldigende prestaties geleverd. Met 8 miljoen verkochte exemplaren in de eerste twee maanden, versloeg het de iPad als het snelst verkopende elektronische apparaat ooit. Desalniettemin heeft het iets van een gemengde verzameling uit het basisnetwerk ontmoet … niet vanwege een onvolkomenheid in de gadget zelf, maar vanwege de tot op zekere hoogte beperkte gamebibliotheek. De eerste Xbox zag een enorme prestatie als gevolg van zijn “beul-applicatie” Halo. Dus wat is de beulstoepassing van Kinect? Wat zal de normale gamer ervan overtuigen dat deze gadget niet alleen een dure EyeToy is?

Het juiste antwoord komt van een verbazingwekkende bron: het zelfgemaakte plengoffer nerd-netwerk, dat Kinect heeft gehackt en het aan een breed scala aan fantasierijke en vooruitstrevende banen heeft toegevoegd. Door de Kinect aan te sluiten op pc’s, netbooks in het werkgebied en een reeks andere registrerende gadgets door middel van USB, hebben ze nieuwe en stimulerende benaderingen ontdekt om de 3D-camera van Microsoft te gebruiken. In dit geval kun je er zelfs gratis een krijgen bij een zorgverzekering.

Een ondernemende nerd maakte bijvoorbeeld een 3D-aanpassing van Tetris, waarbij je de stukken bestuurt met je handen en het camerastandpunt met je hoofd. Andere computerspellen die door nerds voor Kinect zijn aangepast, zijn Minecraft, Mario Kart en veel Super Mario Brothers.

Het zijn echter niet alleen voorbeeldige computerspellen die de VIP-behandeling accepteren. Eén persoon heeft Kinect gebruikt om een ​​echte werkende luchtgitaar te maken! Stel je een toekomstige vorm van Rock Band voor zonder de kleverige plastic instrumenten. Een ander gebruikte Kinect om doorlopende lichtzwaardinslagen toe te voegen aan zijn houten mes, de fantasie van elke Star Wars-nerd. Bovendien maken de infraroodsensoren van de Kinect het een echte driedimensionale camera, klaar om foto’s te maken van een artikel of individu op verschillende punten. Nerds hebben deze capaciteit gebruikt om 3D pc-modellen te maken van hun kamers, meubels en alles.

Hoe het ook zij, moet er niet iets worden gezegd over steeds redelijker wordende toepassingen? Met een eenvoudige Kinect-hack en een vleugje video-betoverende betovering, gebruikte één nerd Kinect om zichzelf geleidelijk uit videofilm te verwijderen … alsof hij volledig niet-detecteerbaar was geworden! Een ander gebruikte het als een tastbaar oog voor zijn vliegende robot, waardoor het 3D-zicht veel prominenter was dan dat van een gewoon mens. Zou deze schijnbaar onschadelijke gadget voor videogames een totaal andere periode van autonomie kunnen introduceren?

Microsoft heeft begrepen dat de Kinect een oneindig potentieel heeft, voorbij alles wat ze zich hadden voorgesteld toen ze het eerder maakten. Dat is de reden dat er geroddeld wordt dat ze de komende maanden officiële Kinect-ondersteuning zullen toevoegen aan pc’s en Macs. Bovendien zal het nerd-netwerk worden voorbereid, met een totaal andere stal van geweldige hacks die de manier waarop we voor de eeuwigheid met pc’s omgaan zal veranderen.